29 Aralık 2019 Pazar

Pamuk Poğaça ( Su İle ) Tarifi

Pamuk Poğaça ( Su İle ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük paket yaşmaya veya 1, 5 tatlı kaşığı instant maya
  • Alabildiği kadar un ( ben 6 su bardağı kadar un kullandım )
Arası için;
  • Kaşar peyniri
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Pamuk Poğaça ( Su İle ) Tarifi Yapılışı

  1. Poğaçanın hamuru için su, sıvı yağı, yumurtanın beyazı, toz şeker, tuz, yaş mayayı ununu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp üstünü kapatıp iyice kabarana kadar dinlendirelim.
  2. Kabaran hamurdan yumurtadan küçük bezeler yapın, bezeleri elinizle hafiften açıp kaşar peyniri yerleştirip kapatın yuvarlak şekil verin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  3. Üzerine temiz bir bez örtüp 45 dakika kadar dinlendirin.
  4. Dinlenmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün önceden ısıtılmış 200° fırında pişirin (benim poğaçalarım 18 dakika pişti).
    İster sıcak servis yapın, isterseniz soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder