19 Aralık 2019 Perşembe

Patatesli Katlı Ve Rulo Poğaça Tarifi

Patatesli Katlı Ve Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarımçay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 küçük paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 6 orta boy haşlanmış patates
  • Tuz
  • Pul biber
Sosu için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yap
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Üzeri için:
  • Yumurta

Patatesli Katlı Ve Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bi hamur yoğuralım.
  2. Üzerini örtüp mayalandıralım.
  3. Beze haline getirdiğimiz hamurları orta boy yuvarlakta açıp sos sürdükten sonra iki bezeyi üstüste koyalım.
  4. Hamuru üçgen şeklinde kesip iç harcını koyup saralım.
  5. Yağlayarak açtığımız hamurun üzerine patatesi atıp rulo yapalım 2 parmak kalınlığında keselim.
  6. Tepsiye yerleştirip yumurta sürelim.
  7. Önceden ısıttığımız fırında 180-200 derecede kontrollü pişirelim.
    Yumuşacık lezzetli bir poğaça oluyor.
    Afiyet şifa olsun🌸🌸🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder