Patatesli Katlı Ve Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarımçay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 küçük paket kuru maya
- Aldığı kadar un
İçi için:
- 6 orta boy haşlanmış patates
- Tuz
- Pul biber
Sosu için:
- Yarım çay bardağı sıvı yap
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Üzeri için:
- Yumurta
Patatesli Katlı Ve Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı
- Malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bi hamur yoğuralım.
- Üzerini örtüp mayalandıralım.
- Beze haline getirdiğimiz hamurları orta boy yuvarlakta açıp sos sürdükten sonra iki bezeyi üstüste koyalım.
- Hamuru üçgen şeklinde kesip iç harcını koyup saralım.
- Yağlayarak açtığımız hamurun üzerine patatesi atıp rulo yapalım 2 parmak kalınlığında keselim.
- Tepsiye yerleştirip yumurta sürelim.
- Önceden ısıttığımız fırında 180-200 derecede kontrollü pişirelim.
Yumuşacık lezzetli bir poğaça oluyor.
Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder