Patlıcan Çıldırdı (Çok Pratik) Tarifi
Patlıcan Çıldırdı (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr kuşbaşı
- 4 küçük boy patlıcan
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 domates
- Sıvı yağ
- Köri
- Toz kırmızı biber
- Tuz
Patlıcan Çıldırdı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
- Kuşbaşı etimizi pişirme kapına alalım. Yarım çay bardağı su ile suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip, tuzu ve baharatları sıvı yağı ilave edelim.
- Küçük doğradığımız soğan, sarımsak ve patlıcanları domatesle beraber ekleyelim.
- İsterseniz domatesi rende de yapabilirsiniz. Yemek kıvama gelene dek pişirelim.
- Sulu isteyenler biraz daha sıcak su ekleyebilir. Tuz ve baharatlar isteğe göre azaltıp, arttırabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder