19 Aralık 2019 Perşembe

Patlıcan Çıldırdı (Çok Pratik) Tarifi

Patlıcan Çıldırdı (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr kuşbaşı
  • 4 küçük boy patlıcan
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 domates
  • Sıvı yağ
  • Köri
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Patlıcan Çıldırdı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
  2. Kuşbaşı etimizi pişirme kapına alalım. Yarım çay bardağı su ile suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Daha sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip, tuzu ve baharatları sıvı yağı ilave edelim.
  4. Küçük doğradığımız soğan, sarımsak ve patlıcanları domatesle beraber ekleyelim.
  5. İsterseniz domatesi rende de yapabilirsiniz. Yemek kıvama gelene dek pişirelim.
  6. Sulu isteyenler biraz daha sıcak su ekleyebilir. Tuz ve baharatlar isteğe göre azaltıp, arttırabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder