Pita Ekmeği Tarifi
Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket kuru maya
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3~4 su bardağı un
Pita Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Süt ve suyun içerisinde mayayı eritip diğer malzemeleri ekleyin ve kontrollü şekilde ununu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.
- 45 dk. Mayalandırın.
- 12 eşit bezeye ayırın.
- Tatlı tabağından daha küçük şekilde açın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 1 tepsiye 6 adet sığıyor.
- Önceden ısıtılmış yüksek derece fırında pişirin. (Ben 200° de 7-8 dk pişirdim)
- Çok çabuk kabarıyor ve pişiyor.
(İçi bomboş oluyor sıcağıyla arasına tereyağı peynirle efsane bir lezzet oluyor:)) (Dürüm ekmeği olarakta kullanılabilir)
- Üzerinin kızarmasını dilediğiniz gibi ayarlayın. Daha azda kızartabilirsiniz. Ama kontrollü olun! Bir kaç dakika içinde pişiyor Piştikten sonra hemen tüketmeyecekseniz üzerlerini örtün kurumasın
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder