22 Aralık 2019 Pazar

Pita Ekmeği Tarifi

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı  yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı  tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3~4 su bardağı  un

Pita Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve suyun içerisinde mayayı eritip diğer malzemeleri ekleyin ve kontrollü şekilde ununu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.
  2. 45 dk. Mayalandırın.
  3. 12 eşit bezeye ayırın.
  4. Tatlı tabağından daha küçük şekilde açın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. 1 tepsiye 6 adet sığıyor.
  7. Önceden ısıtılmış yüksek derece fırında pişirin. (Ben 200° de 7-8 dk pişirdim)
  8. Çok çabuk kabarıyor ve pişiyor.
    (İçi bomboş oluyor sıcağıyla arasına tereyağı peynirle efsane bir lezzet oluyor:)) (Dürüm ekmeği olarakta kullanılabilir)
  9. Üzerinin kızarmasını dilediğiniz gibi ayarlayın. Daha azda kızartabilirsiniz. Ama kontrollü olun! Bir kaç dakika içinde pişiyor😊 Piştikten sonra hemen tüketmeyecekseniz üzerlerini örtün kurumasın👌🏼
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder