Tam Kıvamında San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr krem beyaz peynir
- 400 gr 2 paket krema
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
Tam Kıvamında San Sebastian Cheesecake Tarifi Yapılışı
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim.
- 600 gr krem beyaz peynirleri çırpma kabına alalım ve 1 su bardağı toz şekerler çırpalım.
- Mikser kullanmanıza gerek yok tel çırpıcı ile kolaylıkla yapabilirsiniz.
- Ardından 2 paket Krema eklenir ve çok söndürmeden karıştırılır.
- Ardından teker teker yumurtalar eklenerek çırpılır.
- Yumurtaların hepsi aynı anda eklenmemeli. En son nişasta eklenir.
- Bu arada fırın 250 derece ayarına getirilir. 20 cm çapındaki kalıbın içine yağlı kağıt koyulur.
- Altı ve kenarları yağlı kağıtla kaplanan kalının içine hazırlanan harç eklenir.
- Isınan fırına San Sebastian alınır. 20 dk pişirdim daha katı sevenler süreyi 25-30 dk çıkarabilir.
- Fırından alırken ortası sallanır olmalı.
- Üzeri kızarınca 20dk sonunda fırın kapatılır.
- İçinde soğumaya bırakılır. İyice soğuyan San sebastian cheesecake dilerseniz buzdolabında 1 gece bekleterek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder