22 Aralık 2019 Pazar

Tam Kıvamında San Sebastian Cheesecake Tarifi

Tam Kıvamında San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr krem beyaz peynir
  • 400 gr 2 paket krema
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker

Tam Kıvamında San Sebastian Cheesecake Tarifi Yapılışı

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim.
  1. 600 gr krem beyaz peynirleri çırpma kabına alalım ve 1 su bardağı toz şekerler çırpalım.
  2. Mikser kullanmanıza gerek yok tel çırpıcı ile kolaylıkla yapabilirsiniz.
  3. Ardından 2 paket Krema eklenir ve çok söndürmeden karıştırılır.
  4. Ardından teker teker yumurtalar eklenerek çırpılır.
  5. Yumurtaların hepsi aynı anda eklenmemeli. En son nişasta eklenir.
  6. Bu arada fırın 250 derece ayarına getirilir. 20 cm çapındaki kalıbın içine yağlı kağıt koyulur.
  7. Altı ve kenarları yağlı kağıtla kaplanan kalının içine hazırlanan harç eklenir.
  8. Isınan fırına San Sebastian alınır. 20 dk pişirdim daha katı sevenler süreyi 25-30 dk çıkarabilir.
  9. Fırından alırken ortası sallanır olmalı.
  10. Üzeri kızarınca 20dk sonunda fırın kapatılır.
  11. İçinde soğumaya bırakılır. İyice soğuyan San sebastian cheesecake dilerseniz buzdolabında 1 gece bekleterek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder