Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi
- 400-500 gram pırasa
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kasığı tuz, karabiber
Hamuru için
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartmak tozu
- Alabildiğince un
Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı
- Pırasalarımızı ince ince doğrayalım. Tencereye alıp altını kısıp kapağını kapatalım. Kendi suyunu bıraksın ve tekrar çeksin.
- Daha sonra patatesi ve havucu rendeleyip pırasamıza ilave edip güzelce biraz sıvı yağ biraz tereyağı ile kavuralım.
- Baharat ve salçamızı ilave edip biraz daha kavuralım be soğumaya alalım.
- Hamurunu hazırlayalım; yoğurma kabına yoğurt, yağ, su alalım ve tuzu kabartma tozunu katıp unu ilave edelim. Yumuşak bir hamur elde edicez.
- Hamur 5 dakika dinlendikten sonra beze haline getirip oklava ile açalım ve çok olmayacak şekilde sıvı yağ işe yağlayalım.
- İster görseldeki gibi sekillendirin ister kat kat yapın.
- Üzerine sıvı yağ sürüp 180-200 derece önceden ısıtılmış fırına sürelim.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişirelimAfiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder