17 Aralık 2019 Salı

Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi
  • 400-500 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kasığı tuz, karabiber
Hamuru için
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartmak tozu
  • Alabildiğince un

Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Pırasalarımızı ince ince doğrayalım. Tencereye alıp altını kısıp kapağını kapatalım. Kendi suyunu bıraksın ve tekrar çeksin.
  2. Daha sonra patatesi ve havucu rendeleyip pırasamıza ilave edip güzelce biraz sıvı yağ biraz tereyağı ile kavuralım.
  3. Baharat ve salçamızı ilave edip biraz daha kavuralım be soğumaya alalım.
  4. Hamurunu hazırlayalım; yoğurma kabına yoğurt, yağ, su alalım ve tuzu kabartma tozunu katıp unu ilave edelim. Yumuşak bir hamur elde edicez.
  5. Hamur 5 dakika dinlendikten sonra beze haline getirip oklava ile açalım ve çok olmayacak şekilde sıvı yağ işe yağlayalım.
  6. İster görseldeki gibi sekillendirin ister kat kat yapın.
  7. Üzerine sıvı yağ sürüp 180-200 derece önceden ısıtılmış fırına sürelim.
  8. Üzeri kızarıncaya kadar pişirelimAfiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder