Yumuşacık Tarçınlı Çörek (Cınnamon Roll) Tarifi İçin Malzemeler
(Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml)
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1, 5 çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- Dolu 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tuz
- 4, 5-5 su bardağı un
İçine
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 5 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Sosu için
- 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilin
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
Yumuşacık Tarçınlı Çörek (Cınnamon Roll) Tarifi Yapılışı
- Süt ve suyu yoğurma kabına alıp içerisine şeker ile mayayı ekleyin.
- Maya tamamen eriyene dek karıştırıp 5 dk mayanın aktifleşmesini bekleyin.
- Ardından diğer malzemeleri ve kontrollü bir şekilde unu ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru 1 saat mayalandırıp unlanmış tezgaha alarak bir kez daha yoğurun (bu işlem maya kokusunu önlemek için)
- Hafifçe unlanmış tezgahta merdane ile büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
- İçerisine yumuşamış tereyağını sürün. Esmer şeker ile tarçını bir kasede karıştırıp açtığınız hamurun her yerine bolca dökün.
- Hamuru sıkıca rulo yapıp 2’şer parmak kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş büyük bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Aralarında epey boşluk bırakmaya özen gösterin çünkü dev gibi kabarıyorlar.
- Hamuru bu şekilde 1 saat daha mayalandırdıktan sonra alt üst ayarda 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
- Üst kreması için tereyağı ile pudra şekerini çırpın.
- Diğer malzemeleri ekleyip yeniden çırpın ve ilk sıcaklığı geçen çöreğin üzerine dilediğiniz miktarda dökün.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder