17 Aralık 2019 Salı

Yumuşacık Tarçınlı Çörek (Cınnamon Roll) Tarifi

Yumuşacık Tarçınlı Çörek (Cınnamon Roll) Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml)
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1, 5 çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta
  • Dolu 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4, 5-5 su bardağı un
İçine
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilin
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri

Yumuşacık Tarçınlı Çörek (Cınnamon Roll) Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve suyu yoğurma kabına alıp içerisine şeker ile mayayı ekleyin.
  2. Maya tamamen eriyene dek karıştırıp 5 dk mayanın aktifleşmesini bekleyin.
  3. Ardından diğer malzemeleri ve kontrollü bir şekilde unu ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru 1 saat mayalandırıp unlanmış tezgaha alarak bir kez daha yoğurun (bu işlem maya kokusunu önlemek için)
  5. Hafifçe unlanmış tezgahta merdane ile büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
  6. İçerisine yumuşamış tereyağını sürün. Esmer şeker ile tarçını bir kasede karıştırıp açtığınız hamurun her yerine bolca dökün.
  7. Hamuru sıkıca rulo yapıp 2’şer parmak kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş büyük bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Aralarında epey boşluk bırakmaya özen gösterin çünkü dev gibi kabarıyorlar.
  8. Hamuru bu şekilde 1 saat daha mayalandırdıktan sonra alt üst ayarda 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
  9. Üst kreması için tereyağı ile pudra şekerini çırpın.
  10. Diğer malzemeleri ekleyip yeniden çırpın ve ilk sıcaklığı geçen çöreğin üzerine dilediğiniz miktarda dökün.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder