18 Aralık 2019 Çarşamba

Şambali Tatlısı Tarifi

Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket irmik (yarım kilo)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket karbonat
  • Yarım su bardağı ılık su
  • İsteğe göre badem veya yer fıstığı
Şerbeti İçin ;
  • 2, 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Şambali Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İrmik, şeker ve karbonat karıştırılır. Ardından yoğurt ve su eklenip tekrar iyice karıştırılır.
  2. Şerbet kaynatılır ılıdıktan sonra tatlıyı yağlacağımız kaba sürülür.
  3. Karıştırdığımız malzemeler kaba yerleştirilir ve üzeri düzlenir.
  4. Hafifçe bıçakla üzeri dilimlenecek gibi çizilir. Üzerine isteğe göre fıstık veya badem koyulur.
  5. Streç film ile üzeri kapatılır. Bir gece buzdolabında bekletilir.
  6. Ertesi gün çizdiğimiz yerin üzerinden tekrar geçilir. Hazırladığımız şerbetten üzerine sürülür.
  7. 180 derece fırında 40-45 pişirilir.
  8. Fırından çıktıktan sonra şerbeti çekmesi için bıçakla çizdiğimiz yerin üzerinden daha derin bir şekilde geçilir.
  9. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür.
  10. Bir müddet şerbeti çekmesi beklenir. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder