Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket irmik (yarım kilo)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket karbonat
- Yarım su bardağı ılık su
- İsteğe göre badem veya yer fıstığı
Şerbeti İçin ;
- 2, 5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Şambali Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İrmik, şeker ve karbonat karıştırılır. Ardından yoğurt ve su eklenip tekrar iyice karıştırılır.
- Şerbet kaynatılır ılıdıktan sonra tatlıyı yağlacağımız kaba sürülür.
- Karıştırdığımız malzemeler kaba yerleştirilir ve üzeri düzlenir.
- Hafifçe bıçakla üzeri dilimlenecek gibi çizilir. Üzerine isteğe göre fıstık veya badem koyulur.
- Streç film ile üzeri kapatılır. Bir gece buzdolabında bekletilir.
- Ertesi gün çizdiğimiz yerin üzerinden tekrar geçilir. Hazırladığımız şerbetten üzerine sürülür.
- 180 derece fırında 40-45 pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra şerbeti çekmesi için bıçakla çizdiğimiz yerin üzerinden daha derin bir şekilde geçilir.
- Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür.
- Bir müddet şerbeti çekmesi beklenir. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder