Yoğurtlu Karnabahar Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Süzme yoğurt
Üzerine ;
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu Karnabahar Kavurma Tarifi Yapılışı
- Karnabahar fotoğrafta görüldüğü gibi ince ince dilimlenir. Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece konulur.
- Suyu süzülen karnabaharlar büyük bir tavaya alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve ocağın altı açılır.
- Ocağınız yüksek ısıda olsun. Ara ara karıştırarak 15-20 dakika kavuralım. Dişe gelir kıvamda olması gerekiyor.
- Pişmesine yakın karabiber, tuz, ezilmiş 3 diş sarımsak da ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Üzeri için, küçük bir tavada tereyağını eritin. Hafiften köpürmeye başladığında salçayı ekleyin ve karıştırın.
- Salçanın kokusu gidince pul biberi de ekleyin ve ocağın altını kapatalım.
- Bir taraftan da süzme yoğurt içine ezilmiş 1 diş sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım, süzme yoğurdu su ile biraz açalım.
- Servis tabağına karnabaharı koyalım. Üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu gezdirelim ve karıştıralım.
- Son dokunuş olarak da tereyağlı salça karışımını yoğurtlu karnabaharın üzerine gezdirelim.
Nefis lezzet yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder