18 Aralık 2019 Çarşamba

Yoğurtlu Karnabahar Kavurma Tarifi

Yoğurtlu Karnabahar Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Süzme yoğurt
Üzerine ;
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yoğurtlu Karnabahar Kavurma Tarifi Yapılışı


  1. Karnabahar fotoğrafta görüldüğü gibi ince ince dilimlenir. Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece konulur.
  2. Suyu süzülen karnabaharlar büyük bir tavaya alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve ocağın altı açılır.
  3. Ocağınız yüksek ısıda olsun. Ara ara karıştırarak 15-20 dakika kavuralım. Dişe gelir kıvamda olması gerekiyor.
  4. Pişmesine yakın karabiber, tuz, ezilmiş 3 diş sarımsak da ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  5. Üzeri için, küçük bir tavada tereyağını eritin. Hafiften köpürmeye başladığında salçayı ekleyin ve karıştırın.
  6. Salçanın kokusu gidince pul biberi de ekleyin ve ocağın altını kapatalım.
  7. Bir taraftan da süzme yoğurt içine ezilmiş 1 diş sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım, süzme yoğurdu su ile biraz açalım.
  8. Servis tabağına karnabaharı koyalım. Üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu gezdirelim ve karıştıralım.
  9. Son dokunuş olarak da tereyağlı salça karışımını yoğurtlu karnabaharın üzerine gezdirelim.
    Nefis lezzet yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder