26 Aralık 2019 Perşembe

Sirkeli Kat Kat Poğaça Tarifi

Sirkeli Kat Kat Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 kaşık sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • Un
İçine sürmek için;
  • 125 gr tereyağı yada margarin
İçine koymak için;
  • Peynir yada zeytin ( ben zeytinin çekirdeklerini çıkarıp zeytinli yaptım)
Dışına sürmek için;
  • Yumurta sarısı

Sirkeli Kat Kat Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Ilık su, şeker ve mayayı karıştırıp, biraz çırparak karıştırın, maya daha iyi çözülecektir. 10 dk bekletiyoruz.
  2. Daha sonra geriye kalan malzemeleri ekleyip, yumuşak bir hamur elde edip mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz, böldüğümüz 1 parcayı da, 6 ya bölüyoruz.
  4. Daha sonra teker teker açıp arasına tereyağını sürüyoruz.
  5. 6 parçayı da böyle üst üste koyup buzluğa atıyoruz. Hamurun kalan yarısını da 6 ya bölüp aynı işlemi yapıyoruz.
  6. 15 dk buzlukta beklettiğimiz hamuru yuvarlak şekilde açıyoruz.
  7. Sigara böreği şeklinde 12 parçaya kesiyoruz. İç harcı koyup sarıyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürün. 10 dk tepside mayalandırıp 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder