Sirkeli Kat Kat Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 kaşık sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya
- Un
İçine sürmek için;
- 125 gr tereyağı yada margarin
İçine koymak için;
- Peynir yada zeytin ( ben zeytinin çekirdeklerini çıkarıp zeytinli yaptım)
Dışına sürmek için;
- Yumurta sarısı
Sirkeli Kat Kat Poğaça Tarifi Yapılışı
- Ilık su, şeker ve mayayı karıştırıp, biraz çırparak karıştırın, maya daha iyi çözülecektir. 10 dk bekletiyoruz.
- Daha sonra geriye kalan malzemeleri ekleyip, yumuşak bir hamur elde edip mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz, böldüğümüz 1 parcayı da, 6 ya bölüyoruz.
- Daha sonra teker teker açıp arasına tereyağını sürüyoruz.
- 6 parçayı da böyle üst üste koyup buzluğa atıyoruz. Hamurun kalan yarısını da 6 ya bölüp aynı işlemi yapıyoruz.
- 15 dk buzlukta beklettiğimiz hamuru yuvarlak şekilde açıyoruz.
- Sigara böreği şeklinde 12 parçaya kesiyoruz. İç harcı koyup sarıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürün. 10 dk tepside mayalandırıp 180 derecelik fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder