26 Aralık 2019 Perşembe

Cevizli Pirinçli Sulu Köfte Tarifi

Cevizli Pirinçli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım küçük boy çay bardağı pirinç (yıkanmış olacak )
  • 1 küçük boy çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber, kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yemeğe eklenecek sebzeler:
  • 2 adet orta boy patates (soyulup küp doğranacak )
  • 2 adet havuç (soyulup küp doğranacak )
Suyu için:
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
Köfteleri bulamak için:
  • 1 küçük boy çay bardağı un

Cevizli Pirinçli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı


  1. Önce tencereye yağları koyalım, salçayı koyalım, 1 dk kavuralım, sonra patatesi, havucu ekleyelim karıştıralım, suyunu dökelim.
  2. Tuz, baharatı serpelim, kısık ateşte o kaynarken derin kapta köfte malzemeleri yoğuralım, misket büyüklüğünde köfteler yapalım, tepsiye döktüğümüz unda köfteleri bulayalım.
  3. Fazla ununu silkeyelim kaynayan suya tencereye köfteleri atalım, bir kere karıştıralım, birbirine yapışmasın ocağın altını açalım, fokurdayınca tekrar yemeğin altını kısalım.
  4. 35-40 dk pişirelim, ocağı kapatalım kapatınca ince kıyım maydanozu serpelim karıştıralım, afiyet olsun.
Not: Köfteden bir tane bir tabağa alalım pirinci pişip, pişmediğine bakalım kontrol edelim, iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder