27 Aralık 2019 Cuma

Soslu Levrek Balığı Kızartma Tarifi

Soslu Levrek Balığı Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet levrek balığı (Ayıklanıp temizlenmiş olucak )
Sosu için :
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı maden sodası
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, toz tatlı biber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
Bulamak için :
  • 1 subardağı normal un
  • kızartmak için :sıvı yağ

Soslu Levrek Balığı Kızartma Tarifi Yapılışı




  1. Sos malzemeleri derim bir kasede iyice çırpalım. Balığı önce sosa bulayalım Biraz süzdürelim.
  2. Sonra normal una bulayıp silkelim.
  3. Orta ateşte kızgın yağda iki tarafını çevirerek nar gibi kızartalım
  4. Havlu kağıt serili tabağa alalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder