Soslu Levrek Balığı Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet levrek balığı (Ayıklanıp temizlenmiş olucak )
Sosu için :
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 su bardağı maden sodası
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, toz tatlı biber
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
Bulamak için :
- 1 subardağı normal un
- kızartmak için :sıvı yağ
Soslu Levrek Balığı Kızartma Tarifi Yapılışı
- Sos malzemeleri derim bir kasede iyice çırpalım. Balığı önce sosa bulayalım Biraz süzdürelim.
- Sonra normal una bulayıp silkelim.
- Orta ateşte kızgın yağda iki tarafını çevirerek nar gibi kızartalım
- Havlu kağıt serili tabağa alalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder