Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 6 tane yumurta
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un(200ml’lik)
Arası için
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ara kat:
- Beyaz peynir.
Kaynatmak için :
- 8 litre su
- 1. 5 yemek kaşığı tuz
Soğuklamak için
- Soğuk su
Su Böreği Tarifi Yapılışı
Selamlarrr. Uzun bir aradan sonra tadı damağınızda kalacak bir tarifle karşınızdayım. Hemen tarife geçmek istiyorum.
- Böreğimize hamurunu yaparak başlıyoruz. Yumurta ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla güzelce çırpıyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Yumurta boyutları aynı olmadığı için unu eklerken dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Hafif ele yapışan, yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamuru 11 bezeye ayırıp dinlenmesi için 20 dk üzerine nemli bez örterek bekleyiniz.
- Hamuru açarken kalın olmamasına dikkat edin.
- Yufkanız hazır yufkalar gibi ince olmalı. Hepsini açıp üzerlerinin hafif kurumasını bekleyin.
- Tereyağını ve sıvı yağı ocakta karıştırarak eritelim. Ayranını süzelim.
- Kaynamış tuzlu ve yağlı suyunuza (ilk yaptığınız yufkadan başlayarak) yufkanızı yavaş yavaş batırarak bırakın.
- Kevgir yardımıyla katlanan yerlerini açarak yapışmasına izin vermeyelim. 30 sn beklettikten sonra hamurumuzu sudan çıkarıp soğuk suya atalım.
- Elimizle sıyırarak fazla suyunu alıp süzgecin üzerine koyalım.
- Hamurlardan 2 tanesi kaynatılmayacak. Biri tepsinin üzerine diğeri altına koyulacak.
- Tepsi yağlanarak kaynatmadığımız hamuru tepsiye yerleştirelim. Yağ karışımından sürelim. Bu işlemi her kata yapalım.
- Süzdüğümüz yufkaları kırıştırarak tepsiye yerleştirelim.
- Yağ sürelim. Eğer kaynatma suyu azalırsa ilave edelim. Yufkaları tek tek pişirelim. Soğuk suyun soğuk kalmasına dikkat edelim.
- 5. Katta peynirini verelim. En üst kuru yufkamızın üzerini de yağlayıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerini havlu ile kapatıp dinledikten sonra dilimleyerek servis edelim. Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder