Su Böreği Tarifi
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Alabildiği kadar un
- İsteğe göre tuz
- 55 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 200 gr yağlı beyaz peynir
- 1-2 tutam maydanoz
Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Yumurtayı ,yoğurdu ,unu ve tuzu yoğurma kabına alıp yoğuralım elimizle beze alıp 20 dk dinlendirelim.
- Sonra oklava yardımı ile açalım. Her açtığımız hamuru serelim bu işlem bittikten sonra büyük bir tencereye su koyup kaynamasını bekleyelim.
- Ardından kaynayınca açtığımız hamuru kaynayan suya koyup 20 saniye kadar bekletip bi yanımıza da leğene soğuk su koyup sıcak sudan aldığımız hamuru soğuk suya koyucaz
- Ardından elimize alıp suyun sarkmasını bekleyip büyük borcama güzelce koyalım ve açalım.
- Üzerine ısıttığımız tereyağı ve sıvıyağını karıştırıp üzerine 3. 4 yemek kaşığı her kata koyup devam edelim.
- Sırada içerisine süzme peynir ve maydanoz koyup kat kat çıkalım sadece 1 sefer koyucaksınız iç harcını 11 beze çıkıyor zaten 5 kattan sonra iç harcını koyacaksınız ve tekrar açtığımız hamurdan üzerine yerleştirip her bir kata tereyağı sürmeyi sakın unutmayın ardından pişirmeye hazır.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder