24 Aralık 2019 Salı

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Alabildiği kadar un
  • İsteğe göre tuz
  • 55 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 200 gr yağlı beyaz peynir
  • 1-2 tutam maydanoz

Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı ,yoğurdu ,unu ve tuzu yoğurma kabına alıp yoğuralım elimizle beze alıp 20 dk dinlendirelim.
  2. Sonra oklava yardımı ile açalım. Her açtığımız hamuru serelim bu işlem bittikten sonra büyük bir tencereye su koyup kaynamasını bekleyelim.
  3. Ardından kaynayınca açtığımız hamuru kaynayan suya koyup 20 saniye kadar bekletip bi yanımıza da leğene soğuk su koyup sıcak sudan aldığımız hamuru soğuk suya koyucaz
  4. Ardından elimize alıp suyun sarkmasını bekleyip büyük borcama güzelce koyalım ve açalım.
  5. Üzerine ısıttığımız tereyağı ve sıvıyağını karıştırıp üzerine 3. 4 yemek kaşığı her kata koyup devam edelim.
  6. Sırada içerisine süzme peynir ve maydanoz koyup kat kat çıkalım sadece 1 sefer koyucaksınız iç harcını 11 beze çıkıyor zaten 5 kattan sonra iç harcını koyacaksınız ve tekrar açtığımız hamurdan üzerine yerleştirip her bir kata tereyağı sürmeyi sakın unutmayın ardından pişirmeye hazır.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder