Tarçınlı ve Zencefilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2. 5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 125 gram tereyağ
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta
- Çay kaşığının ucuyla karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım tatlı kaşığı zencefil
- 1 limon kabuğu rendesi
Tarçınlı ve Zencefilli Kurabiye Tarifi Yapılışı
Bardak ölçüsü 200 ml’dir. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
- Bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılır. Elde edilen hamurun ele yapışmaması gerekir. Eğer yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Ele yapışmaz hamur açılır. İster kurabiye kalıplarıyla ister elinizle şekil verebilirsiniz.
- Hamuru açtığınızda ne çok kalın ne de çok ince olsun. Kalın olursa içi tam pişmiyor; ince olursa da yanabiliyor.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi dizin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırınınızda 15-20 dakika pişirin. Altı hafif pembeleşmişse pişmiş demektir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder