Tarçınlı ve Zencefilli Kurabiye Tarifi

Tarçınlı ve Zencefilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2. 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 125 gram tereyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı zencefil
  • 1 limon kabuğu rendesi

Tarçınlı ve Zencefilli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Bardak ölçüsü 200 ml’dir. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  1. Bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılır. Elde edilen hamurun ele yapışmaması gerekir. Eğer yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  2. Ele yapışmaz hamur açılır. İster kurabiye kalıplarıyla ister elinizle şekil verebilirsiniz.
  3. Hamuru açtığınızda ne çok kalın ne de çok ince olsun. Kalın olursa içi tam pişmiyor; ince olursa da yanabiliyor.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi dizin.
  5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırınınızda 15-20 dakika pişirin. Altı hafif pembeleşmişse pişmiş demektir.


Afiyet olsun :)

Yorumlar