Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı tavuk göğsü
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 adet yemeklik doğranmış kapıya biberi
- 2 adet yemeklik doğranmış sivri biber
- 5-6 adet mantar
- Tuz
- 1, 5 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Diğer malzemeler:
- Yeterince kaşar peyniri
Krep için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yaklaşık 10 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- Tuz ve karabiber
Tavuklu Krep Sarma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle krepi hazırlayın. Yumurta, sıvı yağ ve süt uygun bir kaba alınır ve güzelce çırpılır.
- Ardından tuz ve un ilave edilerek pürüzsüz, akışkan bir kıvam elde edilir. Yapışmaz teflon bir tavada arkalı önlü pişirilir ve kenara alınır.
- İç harcı için soğanı 3 yemek kaşığı sıvı yağda 1. dak soteleyin.
- Daha sonra tavuğu ilave edip ara ara karıştırarak sotelemeye devam edin.
- Pişen tavukların üzerine mantarı da ilave ederek 2 dak daha pişirin.
- En son kırmızı ve sivri biberi ilave edin 2 dak daha pişirip üzerine baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
- Beşemal sosu için uygun tencereye tereyağını alın ve eritin. 2 yemek kaşığı un ilave edin ve sürekli karıştırarak unu kavurun.
- Un kokusu çıktığında soğuk sütü ilave edin ve topaklanmasına izin vermeyin. Sürekli karıştırarak köyü bir kıvam almasını sağlayın en son tuz, karabiber ve bir avuç kadar peyniri ekleyin. Güzelce karıştırıp ocaktan alın.
- 1 tane krep alıp tavuklu iç harçtan 2 yemek kaşığı ortasına koyun.
- 1 yemek kaşığı beşamel sosu üzerine döküp yanlarını kapatarak sarın. Bu işlemi bütün krepler bitene kadar tekrarlayın.
- Borcamı hafif yağlayın ve krepleri borcama dizin.
- Üzerine kalan beşamel sosunu sürün ve en son kaşar peyniri serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derce fırında kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder