18 Aralık 2019 Çarşamba

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 tane kurusoğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane kapya biber
  • 3 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı isot
Üzerine;
  • Domates
  • Biber
  • Arzuya bağlı patates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
Gelelim tepsi kebabı nasıl yapılır? sorusunun cevabını almaya; :)

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı



  1. Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
  2. Minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, iyice karışsın.
  3. Tepsiye bir santim kalınlığında döşeyelim.
  4. Üzerine patates, domates ve biber dizelim.
  5. Salçayı suda eritip en üstüne gezdirelim.
  6. 180 derece fırında patatesler iyice pişene dek pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder