Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yaprak sarma
İç harcı için malzemeler;
- 2 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 2 adet tavuk bulyon
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Kekik
- Nane
- Tuz
- Kara biber
Pişirmek için gerekenler;
- 1 adet limon
- Zeytin yağı
- Su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar; sizlere zeytinyağlı yaprak sarması tarifi vereceğim ben bu tarifi annemden öğrenerek yapıyorum ve çok lezzetli oluyor inşallah sizde beğenerek yaparsınız. Ben tarifi pişirerek yapıyorum ama pirinçler biraz diri kalacak.
- İlk olarak bulguları tenceremize koyuyoruz ve üzerine sıcak su koyuyoruz suyunu alana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra ocağı kapatıyoruz ve üzerine pirinçleri koyuyoruz 5 dakika da dinlendiriyoruz.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritiyoruz üzerine 1 kaşık salçayı koyuyoruz ve salçayı eritiyoruz yağımızın üzerine baharatlarımızı koyuyoruz ocağın altına kapatıyoruz.
- Sonra soğanlarımızı robottan geçiriyoruz.
- Bu hazırladıklarımızın hepsini bir kabın içine koyup karıştırıyoruz.
- Yapraklarımızı sarıyoruz.
- Pişirme işlemi için; tenceremizin altına yaprakların saplarını koyup üzerine dolmaları koyuyoruz .
- Zeytin yağını koyuyoruz .
- Üzerini geçecek şekilde suyumuzu koyuyoruz.
- Üzerine limonlarımızı kesip koyuyoruz ve pişirip servis yapabilirsiniz.
Çok çok afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder