24 Aralık 2019 Salı

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yaprak sarma
İç harcı için malzemeler;
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 2 adet tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Nane
  • Tuz
  • Kara biber
Pişirmek için gerekenler;
  • 1 adet limon
  • Zeytin yağı
  • Su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar; sizlere zeytinyağlı yaprak sarması tarifi vereceğim ben bu tarifi annemden öğrenerek yapıyorum ve çok lezzetli oluyor inşallah sizde beğenerek yaparsınız. 🤗 Ben tarifi pişirerek yapıyorum ama pirinçler biraz diri kalacak.
  1. İlk olarak bulguları tenceremize koyuyoruz ve üzerine sıcak su koyuyoruz suyunu alana kadar pişiriyoruz.
  2. Daha sonra ocağı kapatıyoruz ve üzerine pirinçleri koyuyoruz 5 dakika da dinlendiriyoruz.
  3. Ayrı bir tavada tereyağını eritiyoruz üzerine 1 kaşık salçayı koyuyoruz ve salçayı eritiyoruz yağımızın üzerine baharatlarımızı koyuyoruz ocağın altına kapatıyoruz.
  4. Sonra soğanlarımızı robottan geçiriyoruz.
  5. Bu hazırladıklarımızın hepsini bir kabın içine koyup karıştırıyoruz.
  6. Yapraklarımızı sarıyoruz.
  7. Pişirme işlemi için; tenceremizin altına yaprakların saplarını koyup üzerine dolmaları koyuyoruz .
  8. Zeytin yağını koyuyoruz .
  9. Üzerini geçecek şekilde suyumuzu koyuyoruz.
  10. Üzerine limonlarımızı kesip koyuyoruz ve pişirip servis yapabilirsiniz.
Çok çok afiyet olsun. 😘

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder