17 Ocak 2020 Cuma

10 Dakikada Tereyağlı Peynirli Erişte Tarifi

10 Dakikada Tereyağlı Peynirli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket erişte (500 gram)
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kalıp peynirin dörtte üçü
  • Tuz
Üzeri için ;
  • İnce kıyılmış bir tutam maydanoz
  • Pulbiber

10 Dakikada Tereyağlı Peynirli Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Erişteyi tencereye alıp üzerini basacak kadar kaynar su ve tuz ilave ediyoruz.
  2. Kaynara çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika orta dereceli ateşte ara sıra karıştırarak erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Haşlanan erişteyi kevgire alıp diri kalması için üzerinden bir miktar soğuk su gezdiriyoruz.
  4. Pişirme tenceresine yağ ve iri parçalara bölünmüş peyniri alıp birkaç dakika kavuruyoruz.
  5. Süzülen erişteyi ilave edip karıştırarak bir iki dakika sonra altını kapatıyoruz.
  6. Servis tabağına alarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pulbiber serpiyoruz.
    Servise hazır. 🍝🧀
Kısa sürede hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif. Eğer demleme yapmak isterseniz suyunu daha az kullanarak süzdürmeden de yapabilirsiniz ancak yapışmaması için bir miktar sıvı yağ kullanmalısınız.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder