Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye (Tel şehriye de olur)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak (İsteğe göre)
- Tuz
Üzerine
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane
Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağda arpa şehriye kavrulur.(veya kavurmadan suyun içinde pişirerek de yapabilirsiniz )
- Kavrulan arpa şehriyenin üzerini geçecek kadar su ilave edilir (kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) (tavuk suyu veya et suyu da olabilir)
- Arpa şehriye pişerken terbiyesini yapalım.
- Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta sarısı, ezilmiş sarımsak ve çok az tuz iyice çırpılır
- Çorbadan 2 kepçe alınıp terbiye ılıtılır. Sonra yavaş yavaş çorbaya dökülür.
- Kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra en son tuz ilave edilir.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- Üzerine tereyağı, nane, kızdırıp dökülür Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder