23 Ocak 2020 Perşembe

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye (Tel şehriye de olur)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak (İsteğe göre)
  • Tuz
Üzerine
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağda arpa şehriye kavrulur.(veya kavurmadan suyun içinde pişirerek de yapabilirsiniz )
  2. Kavrulan arpa şehriyenin üzerini geçecek kadar su ilave edilir (kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) (tavuk suyu veya et suyu da olabilir)
  3. Arpa şehriye pişerken terbiyesini yapalım.
  4. Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta sarısı, ezilmiş sarımsak ve çok az tuz iyice çırpılır
  5. Çorbadan 2 kepçe alınıp terbiye ılıtılır. Sonra yavaş yavaş çorbaya dökülür.
  6. Kaynamaya bırakılır.
  7. Kaynadıktan sonra en son tuz ilave edilir.
  8. Bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  9. Üzerine tereyağı, nane, kızdırıp dökülür Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder