25 Ocak 2020 Cumartesi

Bülbül Yuvası Tarifi

Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Açmak için;
  • Nişasta
Üzerine sürmek için;
  • 125 g margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Süslemek için;
  • Ceviz veya fıstık

Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı



  1. Önce şerbeti hazırlayalım şekeri ve suyu tencerede kaynatalım soğumaya bırakalım.
  2. Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım.
  3. Sonra unu ekleyelim yumuşak bir hamur yoğuralım hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
  4. Yarım saat dinlendirelim dinlenen hamurları nişasta ile açabildiğimiz büyüklükte açalım dört eşit parçaya keselim.
  5. Kestiğimiz parçanın birini serçe parmağı incelikte oklavayla geniş kısmından ince kısmına doğru saralım.
  6. İki taraftan elimizle büzüp oklavadan çıkaralım yuvarlak şekil verelim tepsiye dizelim.
  7. Üzerine erittiğimiz yağı üzerlerine sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Soğuk şerbeti ilk sıcağı çıkan tatlımıza dökelim şerbeti çekince tatlımız servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder