Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Açmak için;
- Nişasta
Üzerine sürmek için;
- 125 g margarin veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Süslemek için;
- Ceviz veya fıstık
Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayalım şekeri ve suyu tencerede kaynatalım soğumaya bırakalım.
- Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım.
- Sonra unu ekleyelim yumuşak bir hamur yoğuralım hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Yarım saat dinlendirelim dinlenen hamurları nişasta ile açabildiğimiz büyüklükte açalım dört eşit parçaya keselim.
- Kestiğimiz parçanın birini serçe parmağı incelikte oklavayla geniş kısmından ince kısmına doğru saralım.
- İki taraftan elimizle büzüp oklavadan çıkaralım yuvarlak şekil verelim tepsiye dizelim.
- Üzerine erittiğimiz yağı üzerlerine sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuk şerbeti ilk sıcağı çıkan tatlımıza dökelim şerbeti çekince tatlımız servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder