Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı un
- 1 orta boy soğan
- 1 litre su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Meyanesi için
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardagı süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Düdüklü tenceremize sıvı yağını ve yemeklik doğranmış soğanımızı alıyoruz.
- Pempeleşinceye kadar kavuruyoruz ve ardından unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kaynar suyumuzu ekleyelim ve yıkanmış mercimeği de ekledikten sonra tuzu da ekleyip karıştıralım.
- Düdüklünün kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
- Pişdikten sonra kapağı açıp el blendiri ile iyice ezelim şimdi meyanesini hazırlayalım.
- 1 kaseye sütü, yumurtayı limon suyunu alıp iyice çırpalım çorbamızdan 1 kepce alıp tekrar çırpalım ve yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim karıştıralım tekrar ocağa alıp 2 taşım kaynatalım.
- Ocağın altını kapatalım. Tavamıza tereyağını ,nane pulbiberi kızdıralım köpürdükten sonra servis tabağımıza ekleyelim. Servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder