26 Ocak 2020 Pazar

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 orta boy soğan
  • 1 litre su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Meyanesi için
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardagı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tenceremize sıvı yağını ve yemeklik doğranmış soğanımızı alıyoruz.
  2. Pempeleşinceye kadar kavuruyoruz ve ardından unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Kaynar suyumuzu ekleyelim ve yıkanmış mercimeği de ekledikten sonra tuzu da ekleyip karıştıralım.
  4. Düdüklünün kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  5. Pişdikten sonra kapağı açıp el blendiri ile iyice ezelim şimdi meyanesini hazırlayalım.
  6. 1 kaseye sütü, yumurtayı limon suyunu alıp iyice çırpalım çorbamızdan 1 kepce alıp tekrar çırpalım ve yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim karıştıralım tekrar ocağa alıp 2 taşım kaynatalım.
  7. Ocağın altını kapatalım. Tavamıza tereyağını ,nane pulbiberi kızdıralım köpürdükten sonra servis tabağımıza ekleyelim. Servis edelim 🌼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder