Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
12 tane baget tavuk marinesi için :
- 12 yemek kaşığı sıvıyağ (Baget sayısınca bir yemek kaşığı sıvı yağı kullanıyoruz)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber,kimyon,yenibahar,karabiber,sumak (İstediğiniz baharatları ekleyip istediğinizi çıkartabilirsiniz)
Sebzeleri :
- 4 tane havuç
- 3 ortaboy patates
- 3 tane ortadan biraz küçük soğan
- 1 baş sarımsak (Soyulmuş diş olarak)
- 7-8 tane çeri domates
- 4 tane biber (Şerit şeklinde kesilmiş)
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- 1/2 (yarım) su bardağı su (Bardak ölçüsü 150 ml)
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı
Haarika bir lezzet ve mutlaka denemelisiniz diyerek başlıyorum.
- Marinesi için olan malzemeleri iyice karıştırıp, yıkadığımız bagetleri tek tek her yerini sosa bulayıp, bir-iki saat sosta bekletiyoruz. (nekadar çok beklerse o kadar lezzetli olur)
- Patates ve havuçları yıkayıp, kabukluları soyup dilimleyerek pişireceğimiz kaba bırakıyoruz.
- Üzerine marine olmuş tavukları bırakarak, onun üstüne de kestiğimiz soğan halkalarını ve soyulmuş sarımsakları (diş olarak) yıkayıp kesilmiş biberleri ve domatesleri bırakarak, bir kapta yarım bardak suyla kıvamını açtığımız salçayı, yağ ve tuzu bütün malzemelerin üzerinden gezdiriyoruz. (tavukları marine ettiğimiz sosu da ben yemeğin üzerine döktüm)
- Yağlı kağıdı ıslatıp pişireceğimiz kabın üzerine kapatıp, önceden ısınmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.
- Pişmeye yarım saat kala üzerindeki kağıdı alarak tavuk ve sebzelerin kızarmasını sağlıyoruz, fırınlar marka ve büyüklüklerine göre pişirme süresi ve derecesi değişiklik gösterebilir, kendi fırınınızın kurallarına uyarak pişirmelisiniz! Soğanlar mor soğan olduğundan rengi yanık gibi görünebilir, lütfen yorum yaparken bu konuya dikkat edelim. Deneyenlere afiyet-i şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder