16 Ocak 2020 Perşembe

Cips Hamsi Tarifi

Cips Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • Olduğu kadar hamsi
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Tereyağ – sıvı yağ

Cips Hamsi Tarifi Yapılışı


Balıklarınız fazla gelirse , önce temizleyip sonra ağzı kapatılabilen bir kapta tuzlayıp , dolaba koyabilirsiniz. 2 gün içinde tadı fazla bozulmadan tüketebilirsiniz. Dondurmaktan daha kolay ve lezzetli oluyor.


  1. Hamsileri temizleyin ve kılçıklarını ayıklayın.
  2. Bir tabak içinde mısır unu, galeta unu ve tuzu kaşık ya da çatal yardımıyla karıştırın. (Balıklar tuzlanmış ise tuz eklemeniz gerekmez. ) Tabak içindeki un bittikçe aynı oranda takviye edebilirsiniz.
  3. Ayıkladığınız balıkları una bulayın, unun fazlasını sirkeleyin.
  4. Dilerseniz sadece tereyağ veya tereyağ +sıvı yağ ya da sadece sıvı yağ ile pişirebilirsiniz.
  5. Çıtır olması için açık ateşte güzelce kızarmasını bekleyin. Afiyet olsun 🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder