Cips Hamsi Tarifi İçin Malzemeler
- Olduğu kadar hamsi
- Yarım su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı galeta unu
- Tuz
- Tereyağ – sıvı yağ
Cips Hamsi Tarifi Yapılışı
Balıklarınız fazla gelirse , önce temizleyip sonra ağzı kapatılabilen bir kapta tuzlayıp , dolaba koyabilirsiniz. 2 gün içinde tadı fazla bozulmadan tüketebilirsiniz. Dondurmaktan daha kolay ve lezzetli oluyor.
- Hamsileri temizleyin ve kılçıklarını ayıklayın.
- Bir tabak içinde mısır unu, galeta unu ve tuzu kaşık ya da çatal yardımıyla karıştırın. (Balıklar tuzlanmış ise tuz eklemeniz gerekmez. ) Tabak içindeki un bittikçe aynı oranda takviye edebilirsiniz.
- Ayıkladığınız balıkları una bulayın, unun fazlasını sirkeleyin.
- Dilerseniz sadece tereyağ veya tereyağ +sıvı yağ ya da sadece sıvı yağ ile pişirebilirsiniz.
- Çıtır olması için açık ateşte güzelce kızarmasını bekleyin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder