El Açması Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 2, 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- Biraz sıvı yağ
İç harcı için:
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Tereyağ
- Siz farklı iç malzeme kullanabilirsiniz
El Açması Gözleme Tarifi Yapılışı
- Hamur için un ve tuzu karıştırın. Ilık suyu ilave edip hamuru güzelce yoğurun.
- Yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
- Hamuru toparlamak için biraz sıvı yağ kullanabilirsiniz. Bunun için ellerinizin iç tarafına biraz Sıvıyağ döküp hamuru yoğurarak toparlayın.
- Un serpili bir tezgahta hamuru eşit parçalara ayırın ve üstü kapalı 10 dakika dinlendirin.
- Bezeleri tek tek mümkün olduğunca ince açıp üzerine bir kaç küçük parça tereyağı koyup resimdeki gibi iki yandan içe doğru katlayın.
- Ortasına iç harcından koyup tekrar hamuru içe doğru kare şeklinde katlayıp kızdırılmış yağsız teflon tavada orta ateşte önlü arkalı pişirin.
- Pişen taraflara fırça yardımıyla erimiş tereyağ sürüp sıcak, sıcak servis edin.
Bu miktar ve ölçülerle ben 7 adet gözleme çıkardım,
Hamura suyu azar azar ekleyin çünkü un dan una fark oluyor,
Ben 220 ml su bardağı kullandım.
Gözlemelerinize isterseniz farklı şekil verebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
Hamura suyu azar azar ekleyin çünkü un dan una fark oluyor,
Ben 220 ml su bardağı kullandım.
Gözlemelerinize isterseniz farklı şekil verebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder