26 Ocak 2020 Pazar

Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi
  • 2 adet büyük elma
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için
  • 125 gr tereyağı (Margarin)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya rendelenmiş elma ,şeker ve tarçını alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Elmalar suyunu çekince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Yoğurma kabına tereyağı (margarin) yumurta ve şekeri alıp iyice karıştıralım.
  4. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzun üzerini kapayarak 10 dakika dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alalım ve kenara bırakalım.
  7. Kalan hamuru iki pişirme kağıdı arasına alalım ve merdaneyle kalibın boyutuna göre açalım.
  8. Tereyağı ile yağladığımız hamurumuzu borcama yerleştirelim.
  9. Elmalı harcı üzerine dökelim ve yayalım.
  10. Ayırdığımız hamuru yine yağılı kağıdın arasında merdaneyle açalım.
  11. Şeritler halinde keselim ve hamurumuzun üzerine yerleştirelim.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar kontrollü pişirelim
  13. Fırından çıkarınca soğuyan tartımızın üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder