Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi
- 2 adet büyük elma
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için
- 125 gr tereyağı (Margarin)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
- Tavaya rendelenmiş elma ,şeker ve tarçını alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Elmalar suyunu çekince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına tereyağı (margarin) yumurta ve şekeri alıp iyice karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini kapayarak 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alalım ve kenara bırakalım.
- Kalan hamuru iki pişirme kağıdı arasına alalım ve merdaneyle kalibın boyutuna göre açalım.
- Tereyağı ile yağladığımız hamurumuzu borcama yerleştirelim.
- Elmalı harcı üzerine dökelim ve yayalım.
- Ayırdığımız hamuru yine yağılı kağıdın arasında merdaneyle açalım.
- Şeritler halinde keselim ve hamurumuzun üzerine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar kontrollü pişirelim
- Fırından çıkarınca soğuyan tartımızın üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder