26 Ocak 2020 Pazar

Unlanmış Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi

Unlanmış Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk ciğeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik, kimyon, toz tatlı biber, pulbiber
  • Kızartmak için :
  • Sıvı yağ

Unlanmış Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. Unun içine baharatları tuzu koyup iyice karıştıralım. Düz bir tavayı orta ateşte kızdıralım
  2. Unladığımız ciğerlerin fazla unun silkerek tavaya dizelim.
  3. Üzerine kapak kapatalım kısık ateşte 10 dk pişirelim.
  4. Sonra ocağı kapatalım dikkatli bir şekilde kapağı açalım. Ciğerlerim öbür tarafını açalım kapağı yine kapatalım.
  5. Ocağın altını kısıp kısıp kısık ateşte 10 dk pişirelim.
  6. Sonra havlu kağıt serili tabağa alalım.
  7. Sonra servis edeceğimiz tabağa istediğimiz garnitürlerle beraber döşeyelim sıcak servis yapalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder