12 Ocak 2020 Pazar

Etimekli Tatlı Tarifi

Etimekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk paket tuzsuz etimek
Şerbeti için ;
  • 2 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
Muhallebisi için;
  • 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket vanilya
  • 75 gr margarin/tereyağ (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi veya Ceviz

Etimekli Tatlı Tarifi Yapılışı

Yapımı bi o kadar pratik lezzetli etimek tatlısı ;
  1. Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım ocakta kaynatalım. Kaynayınca kısık ateşte 15 dk daha kaynayacak.
  2. Tepsimize etimekleri dizelim hazır olsun hazır olan şerbeti etimeğin üzerine dökelim.
  3. Muhallebi için süt ve unu karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra şekerini vanilyasını ilave edelim bir bir kaç dakika daha kısık ateşte pişirelim.
  4. Ocağı kapatıp tereyağını ekleyelim onuda karıştırarak içinde eritelim.
  5. İlk sıcaklığı geçince muhallebimizi şerbetli etimeğin üzerine dökelim. Üzerini düzeltip Hindistan cevizini veya ne ile süslüyorsak onu ekelim.Sıcaklığı geçip soğuyan tatlımız hazır afiyet
olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder