Etimekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk paket tuzsuz etimek
Şerbeti için ;
- 2 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
Muhallebisi için;
- 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla un
- 1 paket vanilya
- 75 gr margarin/tereyağ (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Üzeri için;
- Hindistan cevizi veya Ceviz
Etimekli Tatlı Tarifi Yapılışı
Yapımı bi o kadar pratik lezzetli etimek tatlısı ;
- Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım ocakta kaynatalım. Kaynayınca kısık ateşte 15 dk daha kaynayacak.
- Tepsimize etimekleri dizelim hazır olsun hazır olan şerbeti etimeğin üzerine dökelim.
- Muhallebi için süt ve unu karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra şekerini vanilyasını ilave edelim bir bir kaç dakika daha kısık ateşte pişirelim.
- Ocağı kapatıp tereyağını ekleyelim onuda karıştırarak içinde eritelim.
- İlk sıcaklığı geçince muhallebimizi şerbetli etimeğin üzerine dökelim. Üzerini düzeltip Hindistan cevizini veya ne ile süslüyorsak onu ekelim.Sıcaklığı geçip soğuyan tatlımız hazır afiyet
olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder