27 Ocak 2020 Pazartesi

Etli Bulgur Pilavı Tarifi

Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kg dana kuşbaşı et

Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Kuşbaşı etleri düdüklü tencereye koyun suyunu salana kadar ara ara karıştırın.
  2. Suyunu salınca düdüklü tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  3. Değer taraftan bir tencereye sıvı yağ ve bir kaşık tereyağını koyun ocağa alın eritin.
  4. Eritin ince doğranmış soğanı ilave edin soğanlar ölene kadar kavurun.
  5. Bulguru ve yarım kaşık tuzu ilave edin karıştırın.
  6. Üzerine suyunu ilave edin tencerenin kapağını kapatın pişmeye bırakın.
  7. Etleri ocaktan alın bir kaşık tereyağı ve yarım kaşık tuzu ilave edin iyice suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Servis tabağına pişen bulgur pilavını alın.
  9. Pişen etleri üzerine koyun.Servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder