Etli Bulgur Pilavı Tarifi
Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım kg dana kuşbaşı et
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı etleri düdüklü tencereye koyun suyunu salana kadar ara ara karıştırın.
- Suyunu salınca düdüklü tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte 15 dakika pişirin.
- Değer taraftan bir tencereye sıvı yağ ve bir kaşık tereyağını koyun ocağa alın eritin.
- Eritin ince doğranmış soğanı ilave edin soğanlar ölene kadar kavurun.
- Bulguru ve yarım kaşık tuzu ilave edin karıştırın.
- Üzerine suyunu ilave edin tencerenin kapağını kapatın pişmeye bırakın.
- Etleri ocaktan alın bir kaşık tereyağı ve yarım kaşık tuzu ilave edin iyice suyunu çekene kadar pişirin.
- Servis tabağına pişen bulgur pilavını alın.
- Pişen etleri üzerine koyun.Servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder