27 Ocak 2020 Pazartesi

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (Oda ısısında)
  • 1 nescafe ya da büyük çay fincanı şeker (Şekeri fazla isterseniz yarım fincan artırın)
  • 1 nescafe ya da büyük çay fincanı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 küçük havuç (Rendenin ince tarafıyla)
  • 2 portakal kabuğu rendesi (Rendenin ince tarafıyla)
  • 1 paket vanilya (İsterseniz 2paket )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi Yapılışı



  1. Oda ısısındaki 3 yumurta ve 1 fincan şeker en az 3dakika çırpılır.
  2. Sonra sıvı yağ ve yoğurt eklenir tekrar çırpılır.
  3. Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuç, portakal kabuğu vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  4. En son un koyulur ve biraz daha karıştırılır.
  5. Cevizler kek fırına koyulmadan önce dibe çökmesin diye konulur ve bir spatula ya da el çarpıcısıyla karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına alınan karışım önceden ısıtılmış 170 derece fırında en az 30 dk pişririlir ama siz yine de 20 dakikadan önce fırının kapağını açmayım. Sonrasında bir kürdanla kontrol edin fırına göre pişme süresi değişebilir.
    Afiyet olsun ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder