Fırında Kolay Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 500g somon balığı dilimi
- Yarım demek maydanoz
- Dereotu (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı
- Tuz
- Limon
- Defne yaprağı
Fırında Kolay Somon Tarifi Yapılışı
- Balığımızın üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir ve tuz serpildikten sonra balığın her yerine gelecek şekilde el ile zeytinyağına bulanması sağlanır.
- Balığımız daha sonra yağlı kağıdın üzerine alınır.
- Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu, limon dilimi ve defne yaprağı yerleştirilerek yağlı kağıt güzelce kapatılır.
- 200C önceden ısıtılmış fırında 20-25dk pişirilir.
- Somon balığımız lokum gibi pişmiş olacaktır.
Vakti kısıtlı olanların sık sık başvuracağı hem pratik hem de lezzetli bir yemek tarifi. Malzemeleri damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder