Gırık Tarifi
Gırık Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 tane yumurta
- 2 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon, reyhan
- Yarım çay bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Gırık Tarifi Yapılışı
- 1 tane kuru soğan rendelenerek suyu sıkılır.1 diş sarımsak rendelenir.
- Kıymaya soğan, sarımsak, yumurta, bulgur ve baharatlar eklenerek iyice yoğrulur.
- Tepsiye un koyularak kıymalar misketten biraz büyük yuvarlanarak una bulanır.
- Patates ve havuç küp doğranır.
- 1 tane kuru soğan yemeklik doğranır ve yağda sotelenir.
- Soğanlara patates, havuç ve salça eklenerek birkaç dakika kavrulur.Yeterince su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan suya köftelerde eklenerek pişmeye bırakılır.
- Pişen yemeğin üzerine reyhan dökülerek servis edilir.
AFİYET ŞİFA OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder