3 Ocak 2020 Cuma

Gırık Tarifi

Gırık Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 tane yumurta
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, reyhan
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Gırık Tarifi Yapılışı

  1. 1 tane kuru soğan rendelenerek suyu sıkılır.1 diş sarımsak rendelenir.
  2. Kıymaya soğan, sarımsak, yumurta, bulgur ve baharatlar eklenerek iyice yoğrulur.
  3. Tepsiye un koyularak kıymalar misketten biraz büyük yuvarlanarak una bulanır.
  4. Patates ve havuç küp doğranır.
  5. 1 tane kuru soğan yemeklik doğranır ve yağda sotelenir.
  6. Soğanlara patates, havuç ve salça eklenerek birkaç dakika kavrulur.Yeterince su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  7. Kaynayan suya köftelerde eklenerek pişmeye bırakılır.
  8. Pişen yemeğin üzerine reyhan dökülerek servis edilir.
    AFİYET ŞİFA OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder