Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Şerbet için gerekli olan su ve şekeri tencereye alıyoruz şeker eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
- Kaynamaya bırakıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 3 damla limon suyunu damlatıyoruz bu şekilde 5 dakika daha kaynatıyoruz sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra derin bir kaba yumurta ve şekeri mikserle çırpın sonra kek için gerekli olan bütün malzemeleri katıp karıştırıp çırpıyoruz.
- Yağlanmış borcama hazırladığımız kek karışımını döküyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Üzeri için 2 paket krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle iyice çırpın dolaba kaldırın. Kek pişince fırından alın üstüne sıcakken kürdanla delikler açın ve soğumuş olan şerbeti kekin üstüne dökün.
- Kek şerbeti çektikten sonra üstüne dolapta soğumaya bıraktığımız krem şantiyi sürüyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder