5 Ocak 2020 Pazar

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu
Üzeri için;
  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Şerbet için gerekli olan su ve şekeri tencereye alıyoruz şeker eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
  2. Kaynamaya bırakıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 3 damla limon suyunu damlatıyoruz bu şekilde 5 dakika daha kaynatıyoruz sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra derin bir kaba yumurta ve şekeri mikserle çırpın sonra kek için gerekli olan bütün malzemeleri katıp karıştırıp çırpıyoruz.
  4. Yağlanmış borcama hazırladığımız kek karışımını döküyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  5. Üzeri için 2 paket krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle iyice çırpın dolaba kaldırın. Kek pişince fırından alın üstüne sıcakken kürdanla delikler açın ve soğumuş olan şerbeti kekin üstüne dökün.
  6. Kek şerbeti çektikten sonra üstüne dolapta soğumaya bıraktığımız krem şantiyi sürüyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. 🙏🏻

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder