5 Ocak 2020 Pazar

Etsiz Ama Et Tadında Çiğ Köfte (Afşin Kıyma) Tarifi

Etsiz Ama Et Tadında Çiğ Köfte (Afşin Kıyma) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates ve biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 10 dal maydanoz
  • Tuz (damak lezetinize göre)
Köfteyi yoğurmak için;
  • Kurutulmuş domates yada domates konservesi
Sos için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • Yarım yemek kaşığı domates biber karışımı salça

Etsiz Ama Et Tadında Çiğ Köfte (Afşin Kıyma) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce 1 su bardağı kurutulmuş domatesler üzeri hafif geçecek şekilde su eklenerek 10 dakika haşlanır ve ılımaya bırakılır. (Domates konservesi kullanacaklar için konserve bir sos tavasına alınarak ılıtılır. )
  2. Daha sonra bulgur, ince doğranmış soğan ve sarımsak, baharatlar ve 1 yemek kaşığı salçada köfte yoğurma tepsisine alınarak azar azar haşlanmış kurutulmuş domateslerde suyundan da (ılıtılmış domates konservesi) eklenerek yarım saat yoğrulur.
  3. Yoğrulan köfteye ince kıyılmış maydanozda eklenerek 2-3 dakika daha yoğrulur. En son olarak ta salçalı sosta eklenerek karıştırılır. Servise hazır. Afiyet Olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder