Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1. 5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle havucumuzu rendeleyip hazırlıyoruz sonra şekeri ,yumurtaları iyice çırpıp yağını sütünü ekleyip çırpıyoruz .
- Havuç, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve kontrollü bir şekilde unu ilave edip karıştırıyoruz.
- Çok sıvı olmayacak şekilde akışkan olunca yeterli cevizini de döküp karıştırıyoruz.
- Eğer kalıpta yapıyorsak kenarlarını margarinle yağlayıp unluyoruz unun fazlasını döküyoruz.
- Tabanına yağlı kağıt serip harcı döküyoruz önceden ısıtılmış 170 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- İçini kontrol edip. fırından alıp servis tabağına çevirip çıkarıyoruz unladığımız için soğumadan da çıkacaktır.
Çocukların büyüklerin herkesin çok sevdiği bi kektir denemek isteyenlere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder