25 Ocak 2020 Cumartesi

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havucumuzu rendeleyip hazırlıyoruz sonra şekeri ,yumurtaları iyice çırpıp yağını sütünü ekleyip çırpıyoruz .
  2. Havuç, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve kontrollü bir şekilde unu ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Çok sıvı olmayacak şekilde akışkan olunca yeterli cevizini de döküp karıştırıyoruz.
  4. Eğer kalıpta yapıyorsak kenarlarını margarinle yağlayıp unluyoruz unun fazlasını döküyoruz.
  5. Tabanına yağlı kağıt serip harcı döküyoruz önceden ısıtılmış 170 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. İçini kontrol edip. fırından alıp servis tabağına çevirip çıkarıyoruz unladığımız için soğumadan da çıkacaktır.
Çocukların büyüklerin herkesin çok sevdiği bi kektir denemek isteyenlere afiyet olsun 😍🤩💗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder