26 Ocak 2020 Pazar

Havuçlu Pilav Yapımı Tarifi

Havuçlu Pilav Yapımı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 4 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)

Havuçlu Pilav Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler ılık suda 2-3 saat ıslatılır. (vakit yoksa sıcak suda yarım saatte yeterli)
  2. Tencere de tereyağ ve sıvı yağ alınır, eritilir.
  3. Rendelenmiş havuç ve tuz eklenip karıştırılır, kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirilir.
  4. Yıkanmış pirinç eklenip karıştırılır ve 1-2 dakika kavrulur.
  5. Üzerini yarım parmak geçecek kadar sıcak su eklenir, karıştırılır ve kaynara çıkınca altı kısılıp kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Üzerine kağıt havlu kapatılıp dinlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder