Havuçlu Pilav Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 4 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)
Havuçlu Pilav Yapımı Tarifi Yapılışı
- Pirinçler ılık suda 2-3 saat ıslatılır. (vakit yoksa sıcak suda yarım saatte yeterli)
- Tencere de tereyağ ve sıvı yağ alınır, eritilir.
- Rendelenmiş havuç ve tuz eklenip karıştırılır, kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirilir.
- Yıkanmış pirinç eklenip karıştırılır ve 1-2 dakika kavrulur.
- Üzerini yarım parmak geçecek kadar sıcak su eklenir, karıştırılır ve kaynara çıkınca altı kısılıp kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine kağıt havlu kapatılıp dinlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder