Püreli Ve Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg dana döş kıyma
- 1 baş rendelenmiş soğan
- Dolu dolu 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı un (daha çıtır olmasını sağlıyor)
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat (yumuşacık yapıyor ve pişerken köftelerin dağılmasını önlüyor)
- 1 adet yumurta
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz (sos yapacaksanız köfteye tuz eklemeseniz de olur), karabiber, kimyon, yenibahar
- İsteğe göre bir avuç ince kıyılmış maydanoz
Patates püresi için;
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
Püreli Ve Soslu Misket Köfte Tarifi Yapılışı
- Köfte malzemelerini güzelce yoğurup misket büyüklüğünde toplar yapın ve tavaya 1 çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyip kızartın.
- Patatesleri haşlayıp ezin. Tereyağı ve süt ilavesiyle püre haline getirin.
- Köfteleri pişirdiğiniz tavada kadar yağa salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ekleyip 1-2 dk kaynatın.
- Fırın kaplarına veya borcama önce püreyi alın. Üzerine köfteleri dizip sostan paylaştırın.
- Üzerine kaşar peyniri ilave ederek 200 derecede ısıtılmış fırında yalnızca kaşar peynirleri eriyene dek tutup sıcakken servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder