26 Ocak 2020 Pazar

Püreli Ve Soslu Misket Köfte Tarifi

Püreli Ve Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana döş kıyma
  • 1 baş rendelenmiş soğan
  • Dolu dolu 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı un (daha çıtır olmasını sağlıyor)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat (yumuşacık yapıyor ve pişerken köftelerin dağılmasını önlüyor)
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz (sos yapacaksanız köfteye tuz eklemeseniz de olur), karabiber, kimyon, yenibahar
  • İsteğe göre bir avuç ince kıyılmış maydanoz
Patates püresi için;
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri

Püreli Ve Soslu Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemelerini güzelce yoğurup misket büyüklüğünde toplar yapın ve tavaya 1 çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyip kızartın.
  2. Patatesleri haşlayıp ezin. Tereyağı ve süt ilavesiyle püre haline getirin.
  3. Köfteleri pişirdiğiniz tavada kadar yağa salçayı ekleyip kavurduktan sonra suyunu ekleyip 1-2 dk kaynatın.
  4. Fırın kaplarına veya borcama önce püreyi alın. Üzerine köfteleri dizip sostan paylaştırın.
  5. Üzerine kaşar peyniri ilave ederek 200 derecede ısıtılmış fırında yalnızca kaşar peynirleri eriyene dek tutup sıcakken servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder