Her öğünümüzde sağlıklı beslenmek, elbette hepimizin en büyük hayallerinden biri. Ancak yoğun bir programa ve stresli bir yaşama sahipseniz sağlıklı beslenmek, düşündüğünüzden çok daha zahmetli olabiliyor. Zaman kazanmak için tercih ettiğimiz hazır gıdalar; kilomuzu, cildimizi hatta ruh halimizi olumsuz etkileyebiliyor. Durum böyle olunca birçok insan, evde hazırladığı sağlıklı yemekleri işe ya da okula götürmenin yollarını arıyor.
Sizler için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve gün boyu yanınızda taşıyabileceğiniz kavanoz tariflerini yazdık. İşte sağlıklı beslenmek isteyenlerin yüzünü güldürecek 5 pratik kavanoz tarifi!
1. Karidesli ve Keçi Peynirli Salata
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım kırmızı soğan
- 1 adet salatalık
- 1 su bardağı kiraz domates
- Yarım avokado
- 1 su bardağı pişmiş karides
- 1 avuç doğranmış marul
- 100 gram keçi peyniri
Bir adet orta boy kavanozun içerisine limon suyu, balzamik sirke, karabiber ve tuzu ekleyin; kavanozu güzelce çalkalayın. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın ve kavanoza ilave edin. Ardından sırasıyla doğranmış salatalık, kiraz domates, doğranmış avokado, pişmiş karides, marul ve keçi peynirini ekleyin, kavanozun kapağını kapatın. Salatanızı tüketmek istediğinizde kavanozu güzelce çalkalayın, içerisindekileri bir tabağa aktarın ve afiyetle tüketin. Dilerseniz salatanıza haşlanmış yumurta da ekleyebilirsiniz.
2. Naneli ve Yoğurtlu Nohut Salatası
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Çeyrek su bardağı incecik kıyılmış taze nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet salatalık
- Çeyrek su bardağı ceviz içi
Geniş bir kasenin içerisine süzme yoğurt, taze nane, karabiber ve tuzu ekleyin; tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Ardından kavanoza sırasıyla kuru üzüm, haşlanmış nohut, rendelenmiş salatalık, yoğurtlu sos ve cevizi ilave edin. Kavanozun kapağını kapatın ve buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin. Salatanızı tüketmek istediğinizde kavanozu güzelce çalkalayın, içerisindekileri bir tabağa aktarın ve afiyetle tüketin.
3. Karidesli ve Kinoalı Salata
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı içme suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı incecik kıyılmış dereotu
- 1 yemek kaşığı incecik kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı kinoa
- Yarım su bardağı kiraz domates
- 2 adet salatalık
- 100 gram keçi peyniri
- 1 su bardağı sotelenmiş karides
Bir kasenin içerisine zeytinyağı, su, elma sirkesi, sarımsak, tuz, limon suyu, dereotu ve maydanozu ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız sosu iki kavanoza eşit miktarda paylaştırın. Kinoayı haşlayın. Ardından kavanozlara sırasıyla kiraz domates, kinoa, salatalık, keçi peyniri ve karidesi ekleyin, kavanozların kapağını kapatın. Hazırladığınız salatayı bu şekilde buzdolabında 2 gün muhafaza edebilirsiniz. Salatanızı tüketmek istediğinizde kavanozu güzelce çalkalayın, içerisindekileri bir tabağa aktarın ve afiyetle tüketin.
4. Caprese Salata
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- 1 çay kaşığı hardal
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 100 gram mozzarella
- Yarım su bardağı kiraz domates
- Yarım su bardağı haşlanmış kinoa
- Yarım kırmızı soğan
- Bir avuç bebek ıspanak
Bir kasenin içerisine zeytinyağı, balzamik sirke, hardal, tuz ve karabiber ekleyin, tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız sosu bir kavanoza aktarın. Ardından kavanoza sırasıyla mozzarella, kiraz domates, kinoa, yemeklik doğranmış kırmızı soğan ve bebek ıspanağı ekleyin, kavanozun kapağını kapatın. Hazırladığınız salatayı bu şekilde buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Salatanızı tüketmek istediğinizde kavanozu güzelce çalkalayın, içerisindekileri bir tabağa aktarın ve afiyetle tüketin.
5. Tavuklu ve Sezar Soslu Salata
- 2 yemek kaşığı Sezar sos
- 1 su bardağı haşlanmış ve soğumuş makarna
- 1 avuç doğranmış marul
- 150 gram ızgara tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
Bir adet kavanozun içerisine Sezar sos ekleyin. Ardından sırasıyla makarna, marul, tavuk göğsü ve parmesan ekleyin, kavanozun kapağını kapatın. Hazırladığınız salatayı bu şekilde buzdolabında 1 gün muhafaza edebilirsiniz. Salatanızı tüketmek istediğinizde kavanozu güzelce çalkalayın, içerisindekileri bir tabağa aktarın ve afiyetle tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder