Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Tahin
- Ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Şeker kabağın tatlılık oranına göre değişebilir, kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Kabağı tencereye dizdikten sonra her dizdiğiniz kata 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
- Tencerenin ağzını kapatın.
- 1 gün öylece şekerde bekletin. (Eğer kabağı şekerde bekletme gibi zamanınız yoksa pişirme süresini biraz uzatabilirsiniz.)
- Ertesi gün baktığınızda şekerler erimiş olacak.
- Hemen tencerenin üstü kapalı kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
- Tahin ve ceviz ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder