28 Ocak 2020 Salı

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
  • Tahin
  • Ceviz

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Şeker kabağın tatlılık oranına göre değişebilir, kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  1. Kabağı tencereye dizdikten sonra her dizdiğiniz kata 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
  2. Tencerenin ağzını kapatın.
  3. 1 gün öylece şekerde bekletin. (Eğer kabağı şekerde bekletme gibi zamanınız yoksa pişirme süresini biraz uzatabilirsiniz.)
  4. Ertesi gün baktığınızda şekerler erimiş olacak.
  5. Hemen tencerenin üstü kapalı kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
  6. Tahin ve ceviz ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder