Kafes Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant toz maya
- Un (yaklaşık 6 su bardağı)
İç malzemesi için;
- Beyaz peynir
Kafes Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç diğer malzemeler sırasıyla derin bir kapta karıştırılır.
- En son yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak hafif ele yapışan hamur elde edilir.
- Üzeri örtülüp 1. 5 saat mayalanması beklenir.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde el ile açılıp istenilen iç malzeme ile istenilen şekli verebilirsiniz.
- Ben kafes kalıbım ile şekil vermeyi tercih ettim. Bazılarını da klasik şekillendirdim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirilir.
- Vaktiniz varsa yarım saat de şekil verdikten sonra tepside mayalanması beklenirse sonuç daha pofuduk poğaçalar olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder