29 Ocak 2020 Çarşamba

Kafes Poğaça Tarifi

Kafes Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant toz maya
  • Un (yaklaşık 6 su bardağı)
İç malzemesi için;
  • Beyaz peynir

Kafes Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Un hariç diğer malzemeler sırasıyla derin bir kapta karıştırılır.
  2. En son yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak hafif ele yapışan hamur elde edilir.
  3. Üzeri örtülüp 1. 5 saat mayalanması beklenir.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde el ile açılıp istenilen iç malzeme ile istenilen şekli verebilirsiniz.
  5. Ben kafes kalıbım ile şekil vermeyi tercih ettim. Bazılarını da klasik şekillendirdim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirilir.
  7. Vaktiniz varsa yarım saat de şekil verdikten sonra tepside mayalanması beklenirse sonuç daha pofuduk poğaçalar olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder