29 Ocak 2020 Çarşamba

Şehriye Pilavı Tarifi

Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük havuç
  • göz kararı bezelye (Konservede olabilir)
  • 2 su bardağı şehriye
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Göz kararı zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 tavuk bulyon
  • Tuz

Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

Bu pilavı ilk bi restorantta yemiştim çok beğendim ve denemeye karar verdim inanın çok lezzetli oluyor denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun hadi geçelim tarifine :)


  1. İlk önce havuçları küp küp doğrayın.
  2. Daha sonra tencereye yağı alın havuçları biraz kavurun.
  3. Havuçlar kavrulunca bezelyeleri de atıp hafif kavurun.
  4. Konserve koyacaksanız çok kavurmanıza gerek yok.
  5. Şehriyeleri de ekleyin hepsini birazcık daha kavurun yanlız şehriyeler kızarmasın bulyonu da ekleyin ben göz kararı koydum suyunu ama 2 su bardağı şehriye için 2 buçuk su bardağı su koyun.
  6. Biraz tuz ekleyin ve en son tereyağınıda ekleyin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin afiyet olsun. 😘

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder