Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük havuç
- göz kararı bezelye (Konservede olabilir)
- 2 su bardağı şehriye
- 2 buçuk su bardağı su
- Göz kararı zeytinyağı
- 1 kaşık tereyağ
- 1 tavuk bulyon
- Tuz
Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
Bu pilavı ilk bi restorantta yemiştim çok beğendim ve denemeye karar verdim inanın çok lezzetli oluyor denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun hadi geçelim tarifine :)
- İlk önce havuçları küp küp doğrayın.
- Daha sonra tencereye yağı alın havuçları biraz kavurun.
- Havuçlar kavrulunca bezelyeleri de atıp hafif kavurun.
- Konserve koyacaksanız çok kavurmanıza gerek yok.
- Şehriyeleri de ekleyin hepsini birazcık daha kavurun yanlız şehriyeler kızarmasın bulyonu da ekleyin ben göz kararı koydum suyunu ama 2 su bardağı şehriye için 2 buçuk su bardağı su koyun.
- Biraz tuz ekleyin ve en son tereyağınıda ekleyin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder