Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kahve fincanı irmik
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadarda un
Şerbeti içinde
- 3 su bardağı suya
- 2. 5 su bardağı şeker
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- Önce şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra ayrı bi kapta süt ,sıvı yağ ve diğer malzemeleri de katıp yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp şekillendiriyoruz.
- İçine isterseniz cevizde koyabilirsiniz.
- Sonra kapatıp yağlı kağıt serilmiş yada yağlı tepsiye diziyoruz.Benim fırınım 35- 40 dkkada pişti rengi kızarınca alın ve sıcak kalburabastıya soğuk şerbeti dökün ve afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder