30 Ocak 2020 Perşembe

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kahve fincanı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadarda un
Şerbeti içinde
  • 3 su bardağı suya
  • 2. 5 su bardağı şeker

Kalburabastı Tarifi Yapılışı



  1. Önce şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Sonra ayrı bi kapta süt ,sıvı yağ ve diğer malzemeleri de katıp yoğuruyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp şekillendiriyoruz.
  4. İçine isterseniz cevizde koyabilirsiniz.
  5. Sonra kapatıp yağlı kağıt serilmiş yada yağlı tepsiye diziyoruz.Benim fırınım 35- 40 dkkada pişti rengi kızarınca alın ve sıcak kalburabastıya soğuk şerbeti dökün ve afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder