6 Ocak 2020 Pazartesi

Kaz Etli Pilav Tarifi

Kaz Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kaz eti (kemikli hali)
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç

Kaz Etli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Kaz eti tuzlanmış ve kurutulmuştu ben sadece biraz suyun altına tuttum suda bekletmedim sonra düdüklü tencerede 1 saat pişirdim.
  2. Pilav aşamasında tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş havucu kavurdum.
  3. Sonrasında haşlanmış kaz etini de bu karışıma atıp 5 dakika kadar kavurdum sonrasında 3 su bardağı kaz etinin suyunu koydum ve yıkanmış pirinci ekledim.
  4. Kaz tuzlu olduğu için ekstra tuz eklemedim. 10 dakika sonra kaz etli pilavımız hazır.
  5. Bu arada bu et ölçüsü aslında 4 su bardağı pirinci de kaldırır çünkü bayağı etli oldu.
  6. Kalabalık aileler 4 su bardağı pirinçle de yapabilir çünkü malum kaz eti pahalı bir et ve kolay bulunmuyor. Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder