Kaz Etli Pilav Tarifi
Kaz Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kaz eti (kemikli hali)
- 1 adet büyük havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
Kaz Etli Pilav Tarifi Yapılışı
- Kaz eti tuzlanmış ve kurutulmuştu ben sadece biraz suyun altına tuttum suda bekletmedim sonra düdüklü tencerede 1 saat pişirdim.
- Pilav aşamasında tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş havucu kavurdum.
- Sonrasında haşlanmış kaz etini de bu karışıma atıp 5 dakika kadar kavurdum sonrasında 3 su bardağı kaz etinin suyunu koydum ve yıkanmış pirinci ekledim.
- Kaz tuzlu olduğu için ekstra tuz eklemedim. 10 dakika sonra kaz etli pilavımız hazır.
- Bu arada bu et ölçüsü aslında 4 su bardağı pirinci de kaldırır çünkü bayağı etli oldu.
- Kalabalık aileler 4 su bardağı pirinçle de yapabilir çünkü malum kaz eti pahalı bir et ve kolay bulunmuyor. Sevgiler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder