6 Ocak 2020 Pazartesi

Chocolate Chip Kurabiye Tarifi

Chocolate Chip Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 220 g tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 2 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Küçük 1 tutam deniz tuzu
  • 1 avuç parça çikolata
  • 2 avuç damla çikolata

Chocolate Chip Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı eritilir, kızdırılmadan çırpılacak bir kaba alınır.
  2. Üzerine şeker eklenir ve mikserle 2 dakika çırpılır.
  3. Yumurtalar eklenerek yine çırpılır. Boza kıvamına gelir.
  4. Azar azar elenmiş un eklenir. Vanilya ve karbonat da unla birlikte elenerek eklenir. Bir yandan çırpılmaya devam edilir. Unun uçmamasına dikkat ediniz.
  5. Son olarak küçük bir tutam deniz tuzu da eklenerek karıştırıldıktan sonra,
  6. Parça ve damla çikolatalar katılır. Spatula ile hamura iyice karıştırılır.
  7. Hamur 10 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  8. Ardından yağlı kağıt serilmiş tepsiye geniş aralıklarla, dolu dolu bir yemek kaşığı olacak şekilde hamur pay edilir.
  9. Hamur yayıldığı için aralıkla oldukça geniş tutmaya dikkat edilmeli. Fırın 160 derecede fanlı sadece alt taraftan ısıtmalı olarak çalıştırılır.
  10. Isınmış fırına kurabiyeler atılır. Kontrollü olarak yaklaşık 15 dakikada kurabiyeler pişecektir.Kurabiyelerin kızarmamasına dikkat edilmeli.
  11. Pişince hemen fırından çıkarılmalı. İlk çıktığında yumuşak olacaktır, üzeri sertleşene kadar yaklaşık 20 dakika dinlendirilmeli.
Herkese afiyet olsun 👩🏻‍🍳🍪🍪

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder