Chocolate Chip Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 220 g tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
- 2 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Küçük 1 tutam deniz tuzu
- 1 avuç parça çikolata
- 2 avuç damla çikolata
Chocolate Chip Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağı eritilir, kızdırılmadan çırpılacak bir kaba alınır.
- Üzerine şeker eklenir ve mikserle 2 dakika çırpılır.
- Yumurtalar eklenerek yine çırpılır. Boza kıvamına gelir.
- Azar azar elenmiş un eklenir. Vanilya ve karbonat da unla birlikte elenerek eklenir. Bir yandan çırpılmaya devam edilir. Unun uçmamasına dikkat ediniz.
- Son olarak küçük bir tutam deniz tuzu da eklenerek karıştırıldıktan sonra,
- Parça ve damla çikolatalar katılır. Spatula ile hamura iyice karıştırılır.
- Hamur 10 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Ardından yağlı kağıt serilmiş tepsiye geniş aralıklarla, dolu dolu bir yemek kaşığı olacak şekilde hamur pay edilir.
- Hamur yayıldığı için aralıkla oldukça geniş tutmaya dikkat edilmeli. Fırın 160 derecede fanlı sadece alt taraftan ısıtmalı olarak çalıştırılır.
- Isınmış fırına kurabiyeler atılır. Kontrollü olarak yaklaşık 15 dakikada kurabiyeler pişecektir.Kurabiyelerin kızarmamasına dikkat edilmeli.
- Pişince hemen fırından çıkarılmalı. İlk çıktığında yumuşak olacaktır, üzeri sertleşene kadar yaklaşık 20 dakika dinlendirilmeli.
Herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder