Kestaneli İç Pilav Tarifi
Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 250 g haşlanmış kestane
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tutam maydanoz
- İsteğe bağlı tarçın
Kestaneli İç Pilav Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavamıza teremyağımızı alalım ve ocağın altını açarak eritelim.
- Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
- Soğanlar kavrulduktan sonra dolmalık fıstık, kuş üzümü, haşlayıp kabuklarını soyduğumuz kestaneyi ekleyelim, kavurmaya devam edelim.
- Daha öncesinde güzelce yıkadığımız ve 20 dakika kadar ılık suda beklettiğimiz pirincimizin suyunu süzerek tenceremize alalım ve kavurmaya devam edelim.
- Pilavımıza lezzet vermesi için şekeri, karabiberi ve damak tadımıza göre tuzu ekleyelim.
- Ardından sıcak suyu da ekleyerek karıştıralım. Dilerseniz sıcak suyun bir kısmını tavuk suyu olarak kullanabilirsiniz. Böylelikle pilavınızın lezzeti daha fazla artacaktır.
- Son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Pilavımızı göz göz olana kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Suyunu çeken pilavımızın altını kapatalım ve kapağın altına havlu kağıt koyarak 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Pilavımız demini aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave edelim. Dilerseniz bu aşamada tarçında ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra pilavı güzelce karıştıralım ve artık servis etmeye hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder