6 Ocak 2020 Pazartesi

Kestaneli İç Pilav Tarifi

Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü 250 g haşlanmış kestane
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam maydanoz
  • İsteğe bağlı tarçın

Kestaneli İç Pilav Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak tavamıza teremyağımızı alalım ve ocağın altını açarak eritelim.
  2. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
  3. Soğanlar kavrulduktan sonra dolmalık fıstık, kuş üzümü, haşlayıp kabuklarını soyduğumuz kestaneyi ekleyelim, kavurmaya devam edelim.
  4. Daha öncesinde güzelce yıkadığımız ve 20 dakika kadar ılık suda beklettiğimiz pirincimizin suyunu süzerek tenceremize alalım ve kavurmaya devam edelim.
  5. Pilavımıza lezzet vermesi için şekeri, karabiberi ve damak tadımıza göre tuzu ekleyelim.
  6. Ardından sıcak suyu da ekleyerek karıştıralım. Dilerseniz sıcak suyun bir kısmını tavuk suyu olarak kullanabilirsiniz. Böylelikle pilavınızın lezzeti daha fazla artacaktır.
  7. Son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
  8. Pilavımızı göz göz olana kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakalım.
  9. Suyunu çeken pilavımızın altını kapatalım ve kapağın altına havlu kağıt koyarak 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  10. Pilavımız demini aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave edelim. Dilerseniz bu aşamada tarçında ekleyebilirsiniz.
  11. Daha sonra pilavı güzelce karıştıralım ve artık servis etmeye hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder