7 Ocak 2020 Salı

Kol Böreği Tepsi Böreği Ispanaklı Börek Tarifi

Kol Böreği Tepsi Böreği Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram böreklik lor peyniri
  • 3-4 adet pırasa
  • Yarım kg ıspanak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 adet yufka
  • Büyük boy yuvarlak tepsi
Sosu için;
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 kaşık suyundan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ mısır tercihen
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Kol Böreği Tepsi Böreği Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  1. İç harcına, ıspanakları çok büyük olmayacak şekilde doğrayın ve yıkayıp süzün pırasaları halka şeklinde doğrayın.
  2. Ispanağın içerisine ekleyin daha sonra içerisine lor peynirini ekleyin ve karıştırın peynirler büyük parçalar halinde kalmasın, tuzu ve pul biberi ekleyin yağı da ekleyip karıştırın.
  3. Sosu için: Yumurtayı yoğurt ve sıvı yağla karıştırın içerisine tuzu ve pul biberi ekleyin.
  4. Yapılma şekli: Yufkayı ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde kesin birini alın içerisine fırçayla hazırladığınız sos karışımını sürün daha sonra kestiğiniz tarafa iç harcı koyun ve fotoğraftaki gibi sarın yağlanmış yuvarlak tepsiye sararak dizin.
  5. Üzerine geri kalan sosu bolca fırçayla sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
    Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder