30 Ocak 2020 Perşembe

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 adet mantar
  • 2 adet biber
  • 1 su bardağı su
Sosu için :
  • 1-2 yemek kaşığı köri sosu(damak zevkinize göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
  • 1 paket krema veya 1. 5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz(damak zevkinize göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
  • 1 tutam kekik

Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

***Sosu krema ile hazırlayacaksanız kremanın kesilmemesi için son anda ekleyin ve sosu çok fazla kaynatmayın.
  1. Biber ve mantarları doğrayalım.
  2. Sıvı yağı tenceremizde kızdıralım üzerine doğradığımız tavukları atalım.
  3. Üzerine sıcak suyu ilave edelim renk alıp suyunu çekene kadar kavuralım.
  4. Tavuğumuz suyunu çektikten sonra üzerine doğradığımız biberi ekleyelim.
  5. Biberleri çok az kavurduktan sonra doğradığımız mantarı ekleyelim.
  6. Sosumuzu bir karıştırma kabında hazırlayalım ben sosumu krema ile yaptım.
  7. Kremayı alıp kabımıza koyalım üzerine köri sosumuzu katıp karıştıralım.
  8. Tüm malzemelerimiz kavrulduktan sonra sosumuzu üzerine sosumuzu dökelim.
  9. Üzerine tuz ve kekiğimizi de ilave ettikten sonra yemeğimizi 5-10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  10. Yemeği çok bekletmeyin sıcak servis edin. Gerçekten güzel bir lezzet denemelisiniz afiyet olsun😋😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder