Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 8 adet mantar
- 2 adet biber
- 1 su bardağı su
Sosu için :
- 1-2 yemek kaşığı köri sosu(damak zevkinize göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
- 1 paket krema veya 1. 5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz(damak zevkinize göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
- 1 tutam kekik
Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
***Sosu krema ile hazırlayacaksanız kremanın kesilmemesi için son anda ekleyin ve sosu çok fazla kaynatmayın.
- Biber ve mantarları doğrayalım.
- Sıvı yağı tenceremizde kızdıralım üzerine doğradığımız tavukları atalım.
- Üzerine sıcak suyu ilave edelim renk alıp suyunu çekene kadar kavuralım.
- Tavuğumuz suyunu çektikten sonra üzerine doğradığımız biberi ekleyelim.
- Biberleri çok az kavurduktan sonra doğradığımız mantarı ekleyelim.
- Sosumuzu bir karıştırma kabında hazırlayalım ben sosumu krema ile yaptım.
- Kremayı alıp kabımıza koyalım üzerine köri sosumuzu katıp karıştıralım.
- Tüm malzemelerimiz kavrulduktan sonra sosumuzu üzerine sosumuzu dökelim.
- Üzerine tuz ve kekiğimizi de ilave ettikten sonra yemeğimizi 5-10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Yemeği çok bekletmeyin sıcak servis edin. Gerçekten güzel bir lezzet denemelisiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder