Lokum Gibi Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet ince kesim tavuk göğsü
Tavuk marinesi için:
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- Karabiber, tuz ve kırmızı toz biber
İçi harcı için:
- 7-8 adet mantar
- 1 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 2 dış sarımsak
- 1 adet kapya biberi
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik
- Yeterince kaşar peyniri
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 silme yemek kaşığı kaşık un
- 1 bardak ılık su
Lokum Gibi Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
- Soğanı çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Mantarları ince ince doğrayın.
- Sivri biber ve kapya biberi ince doğrayın. Soğan ve sarımsağı sıvı yağında soteleyin.
- Mantarları ekleyip birkaç dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene kavurun.
- Pişmeye yakın tuzu ve baharatarı ilave edin. Ocaktan alın.
- Tavuk göğsünü çok ince dilim halinde kesin veya kasaptan rica edin. Et dövücüsü veya bardakla ile inceltin.
- Her tarafını sıvı yağ ve bahartalara ovun.Tavukları tezgahın üzerine alın ve mantarlı karşımdan 1 yemek kaşığı kadar üzerine koyun.
- Kaşar yerleştirip rulo şeklinde sarıp kürdanla birkaç yerinden sabitleyin. Kalan tavukları da aynı şekilde hazırlayın.
- Sonra kızgın yağda rengi dönene kadar kızartın. Ardından tavuk ruloları fırın kabına yerleştirin.
- Sosu için salçayı 1 bardak ılık suda inceltin. Tereyağını unla kavurup salçalı suyu ilave edin.
- Sürekli karıştırarak kıvamlı bir sos elde edin. İçine isterseniz az tuz ve kekik ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
- Tavuk rulonun üzerine paylaştırın. 25-30 dk fırına verip üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder