11 Ocak 2020 Cumartesi

Müceddere Pilavı Tarifi

Müceddere Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3, 5 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

Müceddere Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği ezilmeyecek şekilde haşlayıp süzelim.
  2. Tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararana kadar kavuralım. ,
  3. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Yıkayıp süzdüğümüz bulguru ve tereyağı ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavuralım.
  5. Sıcak suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip kaynamaya başladıktan sonra mercimeği ekleyip kısık ateşte pişirelim.
  6. 10 dakika demlendirip servis yapalım afiyet şifa olsun.
    Not: Pilavın suyunu kendi bulgurunuza göre ayarlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder