Nefis Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağımın ölçüsü 200 ml
Marine:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
- Tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 3-4 tepeleme yemek kaşığı toz fındık
- 3-4 tepeleme yemek kaşığı kaşar rendesi
- 3 adet tavuk göğsü
- Kızartmak için sıvı yağ
Mantar sos:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 soğan
- 250 gr mantar
- 1 su bardağı sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 silme tatlı kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Nefis Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı
Bugün sizlerle nefis mi nefis yoğurt marineli tavuk şinitzel tarifi paylaşıyorum. Mantar sosun tarifinide ekliyorum.
- Marine için akşamdan yada sabahtan bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Tavuk göğsünü enlemesine ince dilimler halinde kesip her taraflarını sosa iyice bulayın.
- Pişirene kadar buzdolabında bekletin. Akşama Tavukları galeta ununa bulayıp arkalı önlü kızartın.
- Mantar sos için yağı tencerede kızdırın & yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.
- Ardından dilimlediğiniz mantarları ilave edip suyunu salana kadar kavurun. 4 yemek kaşığı kremayı hardal & un ile karıştırın.
- Kalan kremayı tencereye ilave edin.
- Kaynamaya başladığında hardallı karışımı, tuzu & karabiberide ekleyin. 5dk kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- En son kıyılmış maydanozu ekleyip servis yapın. Ben yanına pirinç pilavı yaptım.
Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder