13 Ocak 2020 Pazartesi

Nefis Tavuk Şinitzel Tarifi

Nefis Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağımın ölçüsü 200 ml
Marine:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 3-4 tepeleme yemek kaşığı toz fındık
  • 3-4 tepeleme yemek kaşığı kaşar rendesi
  • 3 adet tavuk göğsü
  • Kızartmak için sıvı yağ
Mantar sos:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 soğan
  • 250 gr mantar
  • 1 su bardağı sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 silme tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Nefis Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

Bugün sizlerle nefis mi nefis yoğurt marineli tavuk şinitzel tarifi paylaşıyorum. Mantar sosun tarifinide ekliyorum.


  1. Marine için akşamdan yada sabahtan bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Tavuk göğsünü enlemesine ince dilimler halinde kesip her taraflarını sosa iyice bulayın.
  3. Pişirene kadar buzdolabında bekletin. Akşama Tavukları galeta ununa bulayıp arkalı önlü kızartın.
  4. Mantar sos için yağı tencerede kızdırın & yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.
  5. Ardından dilimlediğiniz mantarları ilave edip suyunu salana kadar kavurun. 4 yemek kaşığı kremayı hardal & un ile karıştırın.
  6. Kalan kremayı tencereye ilave edin.
  7. Kaynamaya başladığında hardallı karışımı, tuzu & karabiberide ekleyin. 5dk kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  8. En son kıyılmış maydanozu ekleyip servis yapın. Ben yanına pirinç pilavı yaptım.
    Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder